038-3030 333 Login
 

Nieuws

Deel dit artikel:

Last van een trage internetverbinding?

Niets is vervelender dan een trage internetverbinding. Om de snelheid te verbeteren, heeft Valacom een nieuwe oplossing bedacht. En het mooie is: met een maandelijks internettarief vanaf € 49 zijn de kosten zeer laag.

Is uw bedrijf gevestigd in het buitengebied, dan is de beschikbare internetverbinding vaak traag en de aanleg van glasvezel duur. Desondanks lukt het ons om de verbinding te verbeteren. Dit doen we door speciale richtantennes toe te passen. Met behulp van deze long-range-wifi-technologie kunnen we op bijna iedere plek in Nederland snel internet genereren. 

Vanaf € 49 per maand
U kunt de richtantennes alleen of met meerdere bedrijven laten installeren. De capaciteit bedraagt zo’n veertig á vijftig werkplekken. De installatiekosten zijn eenmalig, daarna betaalt u een bedrag vanaf € 49 per maand. Ter illustratie: bij een glasvezelverbinding zijn de kosten vaak minimaal € 400 per maand. 

Veel snelheid, scherpe prijs
Wilt u snel internet, maar brengt het laten aanleggen van een glasvezelverbinding te hoge kosten met zich mee? Met onze oplossing bieden we veel snelheid tegen een scherpe prijs. Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

 

Netwerkbekabeling: de ruggengraat van een computernetwerk

Begin dit jaar raakten wij in gesprek met een school in Kampen. De school liep regelmatig tegen ICT-problemen aan: het opstarten van de computers duurde lang, printopdrachten kwamen niet aan en applicaties liepen vast. Al snel signaleerden wij dat de school toe was aan nieuwe bekabeling, één van de belangrijkste onderdelen van het computernetwerk.

Bekabeling vormt de ruggengraat van het computernetwerk. Is die verouderd, dan levert dat ICT-breed problemen op. Eigenlijk kun je een netwerk zien als een ketting met verschillende schakels, zoals een switch, netwerkkabels en de patchkast. De zwakste schakel bepaalt de stabiliteit en betrouwbaarheid van het hele netwerk. Goede bekabeling is daarom net zo belangrijk als geschikte apparatuur.

Bekabeling als sterkste schakel

Momenteel is UTP-bekabeling een van de meest gebruikte vormen van netwerkbekabeling, zowel bedrijfsmatig als particulier. Deze bekabeling is onderverdeeld in categorieën. Zo maakte de school in Kampen gebruik van CAT5, terwijl er tegenwoordig opvolgers beschikbaar zijn die hogere snelheden bieden. CAT6 is daarvan een voorbeeld. Toepassing van deze kabel zorgt ervoor dat het netwerk weer up-to-date is. Bovendien is de omhulzing van hoge kwaliteit, waardoor de kabels niet snel breken. In de zomervakantie hebben wij de bekabeling van het schoolnetwerk vervangen en sindsdien behoren de problemen tot het verleden.

 

Veijer Trappen beter verzekerd dankzij alarmsysteem

Een alarmsysteem geeft niet alleen de ondernemer rust, ook de verzekeraar is er blij mee. Soms resulteert dit zelfs in een betere dekking. Zo kan Veijer Trappen uit Staphorst dankzij de aanschaf van een alarmsysteem nu belangrijke software meeverzekeren.

Veijer Trappen realiseert, levert en plaats kant-en-klare houten trappen. Het bedrijf beschikt over een kantoor en een fabriek. Hier staan computers met belangrijke software. ‘Deze software kun je pas meeverzekeren als je een alarmsysteem hebt’, vertelt Arno Veijer. ‘Evert Jan van Valacom legde ons de prijs van zo’n systeem voor. Omdat die enorm meeviel, was de keus snel gemaakt.’

Gebruiksvriendelijk
Eén van Veijers eisen was dat hij de mogelijkheid wilde hebben om het kantoor en de fabriek apart van elkaar te bedienen. ‘Evert Jan heeft dat goed voor ons geregeld. Bovendien hebben al onze mensen een afstandsbediening gekregen om het systeem te besturen. Heel gebruiksvriendelijk.’

Betrokken en duidelijk
Veijer schakelt Evert Jan hulp regelmatig in, onder meer voor het onderhoud van de telefonie. ‘We waarderen Evert Jans betrokkenheid. Hij weet veel en is duidelijk over wat er moet gebeuren. Dit geeft ons de zekerheid dat we de zaken goed voor elkaar hebben.’

 

 

Een professionele ICT-omgeving voor Quaestor Bedrijfsadvies

Bij verhuizen komt meer kijken dan spullen in- en weer uitpakken, ondervond administratie- en advieskantoor Quaestor Bedrijfsadvies uit Hattem eind vorig jaar. Er moest onder meer een nieuwe ICT-omgeving ingericht worden. Hiervoor deed het kantoor een beroep op de expertise van Valacom en Systra ICT.

‘Een stabiele ICT-omgeving is voor ons als administratie- en advieskantoor erg belangrijk, omdat een groot deel van het werk op de computer gedaan wordt’, begint administratief medewerkster Rita van der Kolk. ‘De verhuizing was voor ons een mooi moment om verder te professionaliseren. We hadden een nieuw systeem, een betrouwbaar netwerk, een passende telefonieoplossing en goede printers nodig.’

Alles onder één dak
Systra ICT en Valacom konden met elkaar alles voor het administratie- en advieskantoor realiseren. ‘Dat we één aanspreekpunt hadden was prettig en scheelde een hoop geregel’, aldus Rita. ‘Gedurende het traject werd er naar onze wensen geluisterd. Zo wilden we de server delen met een ander bedrijf in het pand, maar de gegevens wel van elkaar kunnen afschermen. Daarnaast moest het werk snel uitgevoerd worden, aangezien we binnen een maand al zouden verhuizen. Door regelmatig te overleggen en een strakke planning te hanteren, is dit allemaal gelukt.’

Professioneel systeem
Inmiddels is Quaestor Bedrijfsadvies ruim een maand in bedrijf op de nieuwe locatie. Naast een betrouwbaar systeem en netwerk, wordt er gebruik gemaakt van VoIP-telefonie. ‘Dankzij een duidelijk uitleg kunnen we hiermee goed uit de voeten’, laat Rita weten. ‘Ik heb de samenwerking met Systra ICT als positief ervaren. We werken nu met een professioneel systeem en kunnen weer jaren vooruit!’ 

 

Het gemak van KPN ÉÉN

Als schakel tot verbinding willen wij u graag laten kennismaken met KPN ÉÉN. Dit pakket biedt bedrijven van 5 tot 150 medewerkers een totaaloplossing op het gebied van communicatie. Met één contract, één vaste prijs, één factuur en één helpdesk behoudt u het overzicht. 

KPN ÉÉN is de moeite waard voor elke ondernemer die op zoek is naar meer gemak. U krijgt meer grip op de communicatiekosten, kunt uw abonnement aanpassen bij veranderende omstandigheden en geeft uw medewerkers de mogelijkheid om optimaal samen te werken. Valacom is officieel partner van KPN. Als lokaal bedrijf met kennis en ervaring voorzien wij u van professioneel advies en goede begeleiding bij de inzet van KPN ÉÉN binnen uw organisatie. 

Totaalpakket

U kunt KPN ÉÉN opbouwen met de volgende modules:
Vast bellen
U belt onbeperkt naar vaste en mobiele nummer in Nederland voor een vast bedrag per gebruiker per maand. Hiervoor heeft u geen fysieke telefooncentrale meer nodig.

Mobiel bellen 
Vaste en mobiele telefonie kunt u volledig integreren. Mobiele toestellen krijgen daarmee dezelfde functionaliteiten als vaste toestellen. Ook met uw mobiele toestellen belt u onbeperkt naar alle mobiele nummers in Nederland.

Vast internet
Om gebruik te maken van KPN ÉÉN heeft u een vaste internetaansluiting van KPN nodig.

Mobiel internet
Bij alle mobiele abonnementen onder KPN ÉÉN is 1000 MB mobiel internet per gebruiker inbegrepen.

Zakelijk Office 365
Met Zakelijk Office 365krijgen uw medewerkers de beschikking over de online software van Microsoft. Met toepassingen als Lync, Sharepoint, Office en Exchange werkt u nog efficiënter. Online vergaderen en tegelijkertijd werken aan hetzelfde document behoren tot de standaard mogelijkheden. 

Mobile Device Manager
Met deze module beheert u vanuit één centrale portal op eenvoudige wijze de apparaten binnen uw bedrijf.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in KPN ÉÉN? Neemt u dan contact op met Evert Jan Kin via 038 3030333 of ejkin@valacom.nl

Referenties

referentie
referentie
referentie
referentie

Valacom
Constructieweg 39-3
8263 BC KAMPEN
info@valacom.nl
T 038-3030 333